Den første ferieuka

I dag har vi stått opp grytidlig, tatt med oss barn og kofferter og tatt t-bane og tog og fly og båt og bil (puh!) til huset til Ståles foreldre i Efjord. Det var så utrolig fint å komme hit nå, kjenne sjølufta og se de store fjellene som jeg etter hvert kjenner så godt og føler at er litt mine også, selv om jeg ikke har vokst opp her slik som Ståle har. De siste ukene har vært ganske hektiske, det er virkelig ikke bare bare å pusse opp med to små barn i huset. I går kom vi hjem etter ei fin uke på Nordvestlandet, til nymalt leilighet! Mens vi var borte forrige uke har en maler helsparklet og malt veggene, og det ble så fint. Vi landet forresten på litt andre farger enn jeg viste dere her. Kjøkkenfargen beholdt vi, men stua ble lyseblå, og gangen grønn.Gleder meg til å vise dere når vi kom hjem. Men først tenkte jeg å vise dere noen fine glimt fra ferieuka vår på Nordvestlandet!

DSC_3485

Den første delen av uka var vi på hytta til mamma og pappa på Frei. Når vi er der passer jeg alltid på å reise til Aure for å besøke kusina mi Lisabeth, som var min sommerbestevenn i oppveksten. I voksen alder har vi bare blitt enda bedre venner, og nå har vi begge våre egne familier. Skulle ønske vi kunne møtes så mye oftere, så de timene vi får sammen hver sommer gjemmer jeg i hjertet mitt.

DSC_3505

Vi fikk deilig salat og brød med god ost. På brien er det syltet rabarbra, SÅ godt. Vi fikk med oss et glass hjem.

DSC_3497

Også var det kaker. Og kaffe, så klart.

DSC_3525

Ylva og Orvar har kost seg ute i hagen rundt hytta. Ylva med å oppdage gress og nyte å kunne krabbe hvor hun vil. Orvar med å løpe gjennom vannspreder og spille boccia.

DSC_3544

Det ble mye kos. Jeg synes det er så fint å ta med barna mine til det som var mitt sommersted som barn. Jeg kjenner hver stein og hvert tre i hagen, og det knirker i gulvene og lukter akkurat slik som det gjorde for tjue år siden.

DSC_3594

Mot slutten av uka dro vi videre til Ålesund. Vi bodde på et hotell med utsikt mot sjøen, hvor Hurtigruta la til kai rett utenfor vinduet. Det syntes Orvar var stas.

DSC_3582

DSC_3566

Vi skulle først og fremst besøke familie i Ålesund, men vi rakk å utforske byen bittelitt også. En kveld spiste vi middag på Søstrene Fryd, og det kan jeg anbefale! Masse god vegetarmat. Og store glass med appelsinjuice. I morgen blir denne fine lille fyren her fire år! Så rart å tenke på.

6 kommentarer om “Den første ferieuka

  1. Eva Karoline

    Synes det er så morsomt at dere bruker å feriere på Frei, jeg kommer derifra! Har også gått på ungdomsskole og på NTNU med Lisabeth 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s