Bursdagshelg

Birthday weekend Birthday weekend
Birthday weekend

På fredag hadde jeg bursdag. 30 år ble jeg! På selve dagen ble jeg vekket av Ylva som kravlet over meg og klappet fornøyd i hendene sine. Ståle hadde bestilt frokostlevering, og på stua ventet en liten haug med gaver, blomster og ballonger på meg. Jeg fikk hjelp av Orvar til å åpne gavene mine, og vi spiste sjokoladecroissanter og drakk kaffe. Planen for dagen var å gå innom Godt brød for å få gratis kaffe og bolle, få klippet luggen min, handle inn til en god bursdagsmiddag og kjøpe blomster. Så det gjorde jeg! Vi pleier egentlig å spise på Villa Paradiso når en av oss har bursdag, men siden vi ikke hadde noen barnevakt lagde vi litt Villa Paradiso hjemme i stedet. Man kan kjøpe pizzadeigen deres fra Focacceria, og med god tomatsaus, mozzarella, aubergine og parmesan ble det nesten det samme. Til dessert hadde vi kaker og makroner fra Sebastien Bruno, også så vi den nye Beauty and the Beast-filmen.

Birthday weekend
Birthday weekend
Birthday weekend

På lørdag bakte jeg scones til frokost, og tok med meg barna i skogen før klokka var blitt ti. Vi gikk til Nøklevann, og Orvar og jeg matet endene mens Ylva sov. Resten av dagen byttet vi på å sove, vi handlet, lekte, ryddet og vasket gulv. Og på kvelden sto jeg på kjøkkenet og pisket marengs for hånd mens jeg hørte på Harry Potter. Til neste bursdag må jeg ønske meg en kjøkkenmaskin, tror jeg! Marengsen ble i alle fall bra til slutt. Og jeg ble bare litt støl i armen.

Birthday weekend
Birthday weekend Birthday weekend
Birthday weekend Birthday weekend
Birthday weekend

Søndag ble en så fin dag. Jeg brukte formiddagen til å bake mer, for på ettermiddagen fikk vi bursdagsgjester. Orvar og jeg bakte brownies, og jeg prøvde meg på Elsa Billgrens sitron- og valmuefrøkake. Noe av det fineste jeg vet er å bake sammen med Orvar, det har vi gjort helt siden han var bitteliten. Han har et Mummi-forkle som han fikk mens han ennå var baby, og jeg husker at jeg tenkte at det var en evighet til han kunne bruke det. Nå passer det perfekt. Så rart. Etter hvert ble leiligheten vår fylt av venner i alderen 0-34 år, og det ble akkurat en sånn feiring som jeg ønsket meg. Jeg fikk så fine gaver også, men de tenkte jeg vi kunne kikke på en annen gang.

7 kommentarer om “Bursdagshelg

 1. Gratulerer så mye med dagen så var! Så koselig bursdagshelg! 🙂 Skikkelig imponert over at du pisker marengs for hånd da – jeg synes det er tøft bare å skulle vente på at kjøkkenmaskina gjør jobben!

  Liker

 2. Så utrolig koselig! Gratulerer så mye med dagen som var 🙂 Jeg fylte selv år i går, tjueseks for å være eksakt, og jeg hadde en nydelig dag med foreldrene mine før jeg dro hjem til kjæresten og vi spiste på indisk restaurant (som kunne by på fantastisk god mat). Og så avsluttet vi dagen med sesongfinalen av Game of Thrones. Hurra!

  Liker

 3. Elisabeth

  Det er så fint at du bloggar att. Du skriv så fint om kvardag, og fest -eg opplever di stemme så vennlig og varm, det er ein god plass å vera i dine tekstar. Det er noko å finna i dei, som eg likar så godt.

  God helg i frå Hardanger

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s