En onsdag i Botanisk hage

En dag forrige uke trengte vi å gjøre noe koselig sammen, barna og jeg. Orvar fikk en fridag fra barnehagen, og vi gjorde det han hadde aller mest lyst til å gjøre, som var å dra til Botanisk hage og Naturhistorisk museum. Botanisk hage er et av yndlingsstedene mine i Oslo, et av de stedene jeg føler meg mest hjemme og som det alltid er fint å komme til.

Botanisk hage

En ting vi alltid må gjøre når vi er der, er å hoppe fra stubbe til stubbe i den lille parken med flettede piletrær. De har laget små tunneller og hus av trærne, og det er så gøy for de små. Og de store.

Botanisk hage

Også gikk vi på kafé og kjøpte en av alt. Nesten. Ylva fikk smake surdeigsbolle med solbær, og det falt i smak.

Botanisk hage

Fint kaféselskap!

Botanisk hage

Etterpå gikk vi til Naturhistorisk museum for å se på dinosaurer og utstoppede dyr. Utenfor var det fine høstfarger.

Botanisk hage

Og inne var det fint lys og lamper i taket som jeg gjerne ville ha med meg hjem. Vi kjøpte en bitteliten dinosaur i museumsbutikken (som forresten har veldig mye fint!), før vi dro hjem. På veien hjem snakket vi om at vi kanskje skulle prøve å dra på det museet med kunst neste gang (altså Munchmuseet). Noen ganger er det skikkelig fint å ta en pause fra hverdagen og late som om det er søndag på onsdag, altså. Særlig når det er kardemommeboller og dinosaurer involvert.

12 kommentarer om “En onsdag i Botanisk hage

 1. ingrid

  Åh, detta kommer jag ihåg sedan våra barn var små! Just den sortens utflykt! Nu får vi göra det med barnbarnen!
  Tusen tack för en fin blogg!

  Liker

 2. så utruleg koseleg! botanisk hage er så fint å vandre i. og dei bollane fekk eg seriøst lyst på! eg lurte på om du hadde tips til bloggdesign? eg har aldri dilla med sånt før, men no har eg lyst på ein ordentleg header. har du tips til folk som gjer slikt?

  Liker

 3. Pernille

  En liten obs angående Munchmuseet: det åpner en ny utstilling der om en måned som blant annet inneholder en del verker av Lena Cronqvist som kan virke ganske groteske og kanskje er litt skumle for barn? (Google henne, så kan du vurdere selv, barn har vel ulik toleranse for sånne ting.) Knausgård-utstillingen som er nå er derimot veldig fin og rolig og står til søndag neste uke. Ellers kan dere kan jo vurdere å stikke innom på en av familiesøndagene? Da arrangeres det ofte verksted, veldig stas. 🙂 Hilsen en liten deltids-Munchmuseet-ansatt.

  Liker

 4. Dette er så koselig å lese! Botanisk hage er mitt favorittsted i sommer-Oslo, skulle så gjerne ha opplevd det nå om høsten òg. Det får vel bli en gang.

  God søndag, Ine! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s