Livet nå

IMG_4301

Akkurat nå sitter jeg inne med fyr i ovnen og ser ut på snøen som laver ned utenfor. Som regel sovner Ylva når vi leverer Orvar i barnehagen, men i dag holdt hun seg våken til vi kom hjem, sånn at hun kunne sove inne i stedet. Da ble det litt strikketid på meg, samt en kopp te, en klementin og litt sjokolade. Man får passe på når sjansen byr seg!

Siden sist har det skjedd en hel del. Ylva har blitt ett år, og er ei aktiv lita jente som nå går mer enn hun krabber, klatrer på alt det går an å klatre på og har masse humor. Hun er fortsatt hjemme, men etter jul skal hun begynne i barnehage. Jeg har nemlig fått meg min aller første jobb som lærer! Et vikariat i norsk på en ungdomsskole her i Oslo. Jobben virker som en perfekt start på lærerlivet, og jeg er veldig glad for å ha fått den muligheten. Samtidig er det litt vemodig at tida hjemme med Ylva snart er over. Heldigvis har vi hele desember sammen først, og det er jo årets koseligste måned. Jeg gleder meg masse til kaffeadventskalender, å tenne lys om morgenen, lese et kapittel i Jul i Storskogen for Orvar hver dag, spise mengder med klementiner, høre på julemusikk, pakke inn presanger, gå på Jul i Blåfjell på Oslo Nye og drikke varm sjokolade. Åh, nå lengter jeg. Snart er vi der.

Ellers har jeg det bra for tida, selv om jeg er ganske sliten, og kjenner veldig godt på kroppen at det er vinter og mørkt. Jeg passer på å få gått en tur i skogen hver eneste dag, og gleder meg over snøen som gjør at det blir litt mjukere og lysere ute. Hvordan har dere det? Det hadde vært fint å høre hva dere har gjort siden sist.

Nå våkner Ylva hører jeg, så jeg må avslutte. Ha en fin onsdag! ❤

21 kommentarer om “Livet nå

 1. Gratulerer med lærerjobb! Nå blir vi liksom litt kollegaer. Hvilket trinn skal du jobbe på? Jeg er på 9. nå. Underviser i norsk, engelsk fordypning, samfunnsfag og valgfaget medier og informasjon.

  Liker

 2. Toril

  Gratulerer så mye med lærejobb 😊 Du blir en flott lærer, Ine! Elevene er heldige som får deg som lærer! Kos deg i adventstida med tente lys og fine dager! Klem ❤

  Liker

 3. Mari

  Gratulerer med ny jobb, Ine, så spennende😊

  Du, jeg bestilte «Jul i Storskogen», jeg. Tror den passer godt for mine to på 2 og 6 år (og mammaen)

  For oss blir det ikke «Jul i Blåfjell», men «Putti Plutti Pott». Det er litt synd at de setter den opp i Spektrum, det er så stort og upersonlig. Når jeg var liten satte de den opp i konserthuset. Men, koselig og julete blir det uansett.

  Liker

  • Ine

   Tusen takk! Så gøy at du bestilte boka! Håper alle liker den 🙂 Jeg er spent på å dra på teater med Orvar, det har vi nemlig ikke gjort før. Men vi skal passe på å lese Karsten og Petra på teater på forhånd, så går det nok fint. Plutti Plutti Pott er sikkert kjempekoselig det også, uansett hvor det vises 🙂

   Liker

 4. så himla fint med snön! och ett stort grattis ❤

  här i malmö har vi inte fått någon snö än, utan det fortsätter regna. men jag tar mig till högskolan för att läsa programmering och hänger hemma med tända ljus och en bra podd när regnet vräker ner om kvällarna. känner mig lite snuvad på vintern (för fick precis reda på att det inte riktigt blir ordentlig vinter i malmö, att snön liksom sällan stannar på marken) men tänker att det nog går bra ändå. över jul åker jag hem till småland, och där är det banne mig snö!

  Liker

  • Ine

   Tusen takk! Å, kan tenke meg at du vil savne snøen, men man får bare gjøre det beste ut av det. Tente lys og podd når det regner høres veldig fint ut! Også blir det ekstra fint å komme hjem til jul og snø hjemme ❤

   Liker

 5. Gratulerer så mye med ny jobb! Det blir spennende, og elevene er heldige som får deg som lærer 🙂

  Akkurat nå gleder jeg meg veldig til desember. Da skal jeg jobbe litt med masteroppgaven, men for det meste ta livet med ro. Jeg har i grunn ikke hatt så store problemer med mørketida før, men kjenner at nå når jeg er gravid, blir alt litt tyngre og mørket går nok litt mer inn på meg enn før. Blir godt å nyte adventstida og etterhvert ta permisjon, tror jeg!

  Håper du får en fin dag!

  Liker

 6. Gratulerer med jobb!
  Jeg gleder meg sånn til mer snø ute – det gir umiddelbar julestemning. Det er så fint å våkne opp å se at det ligger snø i marka på andre siden av veien. Også gleder jeg meg til desember, innlevert eksamen, klementiner og forhåpentligvis at oppussing nærmer seg slutten (for en stund).

  Liker

 7. Gratulerer så mye med vikariatet!
  Og håper dere koser dere skikkelig med adventstid – så mange fine planer og koselige små gleder dere har for dere! Husker så godt hvor fint det var å få lese et kapittel i Julemysteriet hver dag, så jeg vil tro Orvar vil sette skikkelig pris på å få ei lita lesestund gjennom desember. 🙂

  Liker

 8. Gratulerer med jobb! Høres spennende ut! Og ja, det er alltid vemodig når permisjonstiden er over. Men det er jo også utrolig fint å få en jobb som sikkert er både relevant og interessant. Lykke til med det. Vi har akkurat kommet hjem etter å ha tilbrakt pappa permisjonen i Australia. Utrolig fint og herlig. God desember, Ine!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s