Ny hverdag

Godt nytt år, kjære dere! Håper dere hadde en fredelig, fin jul, og at starten på året har vært bra. Vi hadde en fin julefeiring i Nord-Norge, med masse tid sammen med besteforeldre og annen familie, stjerneklare netter med nordlys, strikking, serier på tv og brettspill. Nyttåret feiret vi akkurat som året før, på rolig vis – oss fire, middag, litt sprudlevin og en film. Dette er ikke tida for de store festene for oss.

Winter view

Nå er vi allerede noen dager inn i januar, og jeg merker at morgenene og ettermiddagene blir litt lysere for hver dag som går. Det er så deilig! Akkurat nå sitter jeg ved spisebordet vårt og skriver, drikker kaffe og kikker ut på trærne der ekornene våre hopper fra grein til grein slik at snøen drysser. Det er godt med slike små stunder innimellom. (Takk til Netflix og NRK Super for hjelp til å få det til!). Denne uka har Ylva hatt sine første dager i barnehagen, og det har vært skikkelig tøft – for meg! Vi hadde jo egentlig planer om å vente til august med barnehage, men fordi det dukket opp en jobb som var perfekt som min første lærerjobb, og jeg fikk den, bestemte vi oss for å endre på planene. Så fra nå er Ylva barnehagejente. Og selv om jeg ser at hun kommer til å elske barnehagelivet, og hvor mye hun gleder seg over å få leke med andre barn, er det en liten sorg at det ikke skal være bare oss to på dagene mer, at den tida er over. Vi er jo kjempeheldige som har hatt mulighet til å ha en ganske lang permisjon med henne, det er ikke det. Men man rår jo liksom ikke over hva man føler. De to første dagene var jeg veldig lei meg, men den tredje dagene føltes det hele litt bedre. Det handler nok mest om at det er en stor overgang.

En annen stor overgang er at jeg begynner å jobbe neste mandag. Det blir en helt ny hverdag. Jeg må innrømme at jeg er veldig, veldig spent – både på jobben, og på hvordan hverdagen blir. Er litt redd for å havne i hamsterhjulet. Vi har jo bare prøvd å være småbarnsfamilie med én i jobb og én student, og den hverdagen har vært ganske fleksibel. Nå må vi nok få på plass litt bedre rutiner, bli flinkere til å forberede ting dagen i forveien og sånt. Kanskje noen av dere har noen bra life hacks eller tips til å få hverdagen til å flyte bra? Samtidig som jeg er spent, gleder jeg meg jo til å ta fatt på yrkeslivet. Jeg gleder meg til å finne frem kompetansen min, grave frem gleden over fag og engasjementet for å lære bort. Og ikke minst til å bli kjent med elevene mine. Nå har jeg vært i permisjon på og av i nesten 1,5 år, og føler at den akademiske delen av hjernen har gått litt i dvale. Men jeg regner med at jeg kommer greit inn i det igjen. Også håper jeg at det ikke tar så lang tid før jeg føler meg trygg i rollen som lærer.

Men nå må jeg avslutte, kaffen har blitt kald og jeg må gjøre meg klar for dagen. Ha en god søndag!

 

16 kommentarer om “Ny hverdag

 1. Tonemor

  Så hyggelig lesning på en søndag morgen. Jeg følger dine dager på Instagram og blogg, og det hele har denne enkle ærligheten som jeg har veldig sans for. Overgangen til barnehage går bra når barnet trives. Da går det bra med mammaen og dermed for alle. Med våre fire har vi hatt alle varianter av tilpasning. Lillesøster trivdes aller best, men var/er også den trøtteste om morgenen. Da kledde jeg på henne i sengen og dyna fikk være med helt inn i barnehagesofaen der hun våknet «ordentlig», med bok. Ønsker dere lykke til med den nye hverdagen. Senk alle skuldre og lister. På dager der alle er slitne fungerer brødskive og gulrot som middag. Har dere ekstra bakkemannskap så spør om hjelp til å hente barna litt tidligere, hvis barna vil…! Den luksusen hadde aldri vi, men nå som det er kommet et lite barnebarn håper jeg på mulighet til å bidra med det jeg savnet. Ekstra god søndag til dere fra meg som bor ved en annen skogkant.

  Liker

 2. Happy new year, Ine!
  What an exciting year you have ahead! I wish you good luck with your first teaching day, and all the best for you and your family: I’m sure you’ll find your rhythm!

  Liker

  • Ine

   Ja, det kommer sikkert til å gå fint. Men selv om «alle andre» får til noe, kan man jo være spent på det som er en stor overgang for vår familie.

   Liker

 3. Mari

  Godt nyttår!
  Dette kommer til å gå så bra:)

  Tja, planlegging gjør at vi ikke havner i hamsterhjulet hvertfall. Vi handler en gang i uken.
  Planlegger hele uka på søndagen; får alle avtaler (møter, verv, aktiviteter, etc) inn i kalenderene våre, sånn at vi får planlagt henting og levering av barn,og slipper stress og misforståelser.
  Haha, det ser travelt ut, men vi stresser meget lite, mye grunnet de små grepene jeg nevnte:)

  Liker

 4. Det er trist når en epoke er over, men så fint å ha muligheten til å skape sine egne rutiner! Her er det bare ett barn foreløpig, men det krever sin planlegging med to voksne i full jobb og hverdager med alt det innebærer. Vårt triks er, som andre skriver, å planlegge. Ha faste rutiner for å unngå gnuffing og krangling. Her betyr det planlegging av middager for en uke av gangen, handle en gang i uka (pluss kanskje litt snoping til helga) og ha fast vaske- og ryddedag hvor begge har sine faste oppgaver. Da vet man hva man skal gjøre og slipper å irritere seg over tenke på hvem som gjør mest. Og husk på å kysse litt hver dag! Både på mann og barn. Det kommer man langt med.

  Lykke til med den nye hverdagen. Det kommer til å gå kjempebra!

  Liker

 5. D

  Lykke til! Det er SÅ lov til å syns at det er vemodig og være spent på ny hverdag. Jeg har hver gang etter permisjon syns at det er ganske tøft og hardt med jobbhverdager, men så har det gått seg til etterhvert. Også blir helgene så verdifulle. Og gratulerer med ny jobb! Har forresten et tips, det er å ha fast henting/levering i bhg. Hos oss leverer jeg hver morgen og mannen henter hver ettermiddag. Mannen drar grytidlig på jobb og slutter tidlig, og barna slipper lange dager i barnehage og skole. Også slipper vi å bruke tid på å diskutere hvem som skal hente/levere.

  Liker

 6. Åh lykke til med jobbstart og barnehagestart for den lille! Kan forstå at det er litt vemodig å gi slipp på en liten epoke. Når det gjelder hverdagspusslet har vi forsøkt oss på mange varianter. Når begge har jobbet heltid har vi hatt en oversikt på kjøkkenet med hvem som er ansvarlig for levering, henting i barnage, middag og oppvak og legging av barna. Oftest har vi rotert alt annenhver dag så vi får litt variasjon. Men, det blir lett et hamsterhjul alltså 🙂

  Liker

 7. Vilde

  Lykke til! Jeg begynner også i norsklærerjobb på mandag, så da er vi to. Spennende og bittelitt skremmende! Gleder meg til å høre noen av erfaringene (?) 🙂

  Liker

 8. Så spennende! Masse lykke til! Gleder meg til å høre hvordan jobben er etter hvert 🙂
  Jeg syns også det er alfa og omega med planlegging, som nevnt ovenfor. Før jeg fikk barn sov jeg helt til jeg måtte stå opp for å rekke jobb med minste margin, men nå foretrekker jeg å stå opp tidlig, kanskje før det lille våkner, for å ha god tid. Jeg syns det er bedre å ha god tid på morgenen slik at man har tid til ekstra kos hvis det trengs, og om alt går som det skal kan man heller nyte at man har et par ekstra minutter 🙂 Og senk kravene for å få gjort noe særlig annet enn å få dagene til gå opp og være sammen de første ukene, til rutiner er på plass.

  Liker

 9. Godt nyttår, Ine! Jeg kjenner meg sånn igjen i det du skriver. Jeg fikk en datter like etter deg i 2016, og vi bestemte oss nå i desember for at hun skal få være hjemme til august. Magefølelsen forteller meg at det er det riktige for vår familie, og jeg nyter å ha lært å lytte til meg selv, istedet for å kjenne meg forvirret pga hva alle andre rundt meg gjør.
  Jeg ønsker deg lykke til med jobbstart og hverdag, og jeg er 100% sikker på at dersom du trives i jobben, så kommer alt til å gå strålende. Så er det utrolig viktig å ha disse tankene om hamsterhjulet, eller «the rat race» som det også refereres til, og det at du tenker på det allerede nå vil nok hjelpe deg til å unngå å få det slik.
  Masse lykke til ❤

  Liker

 10. Å, skjønner så godt at barnehagestart kan føles sårt og vondt.. Godt å høre at det lover bra for Ylva på sikt ❤ Og så vil jeg veldig gjerne ønske deg lykke lykke til som lærer og ny hverdag. Jeg tror den blir fin, jeg 🙂

  Liker

 11. Silje

  He Ine! Tenker på deg og håper du har det fint den første dagen på ny jobb! Håper du har gode kollegaer som samarbeider og deler, og en ledelse som følger opp deg som ny! Håper det går bra med minsten i bhg! Hilsen Silje

  Liker

 12. Seema

  Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver om barnehage-start. Datteren min har akkurat begynt i barnehage. Selv om jeg håper det kommer til å være morsomt og fint for henne, kjenner jeg mye vemod. Er heller ikke så glad for å la «fremmede» passe henne. Jeg oppdaget forresten bloggen din ved en tilfeldighet, men synes det er veldig fint å lese om dine tanker og opplevelser – kanskje særlig fordi du også har små barn og er så åpen og ærlig. Masse lykke til med den nye jobben! Du blir sikkert en fantastisk lærer!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s