Litt om nå

Hvitveisen har tittet opp i skogen, og bak blokka vår. Det aller fineste vårtegnet, synes jeg. Barna vil ut å plukke hver dag, og akkurat nå har vi tre små buketter med hvitveis i leiligheten vår. På balkongen har dvergsyrinen og det lille piletreet fått grønne knopper, og jeg krysser fingrene for at syrinen vil blomstre i år, slik den gjorde i fjor. Trærne utenfor har blitt grønne, og hver ettermiddag fylles lekeplassen av barn. Denne våren er så etterlengtet.

Vinteren var tøff. Jeg har ikke villet skrive så mye om hvordan det siste året har vært, for det har føltes altfor skjørt og sårbart. Med årene har jeg følt for å få være mer privat enn tidligere, jeg vil liksom beskytte meg selv litt, tror jeg. Samtidig er jeg jo veldig for åpenhet og at man skal kunne snakke om alt, for som regel finner man jo ut at man ikke er alene om de opplevelsene, tankene og følelsene man har. Uten å gå i altfor mye detalj, kan jeg i hvert fall si at jeg fikk en veldig tøff start på lærerlivet, og fikk en utmattelse etter en lang periode med mye stress. Til slutt bestemte jeg meg for å si opp jobben, og for meg var det helt klart det riktige valget å ta, selv om det var veldig vanskelig der og da. Jeg var jo veldig heldig og fikk en ny jobb ganske fort, og der trives jeg kjempegodt. Så hvis du som leser dette kjenner deg igjen, har jeg lyst til å si at det finnes en vei videre, og at det kommer til å ordne seg etter hvert, selv om det kanskje ikke føles sånn akkurat nå ❤

I dag er det lørdag. Vi starter dagen med Brillebjørn og masse kaffe, og senere i dag har vi planer om å dra på biblioteket, bake noe godt, kjøpe noen fine blomster og leke ute. Jeg har en forkjølelse som henger i, og vil mest bare ta det med ro og henge med gjengen min. Hvis jeg er heldig får jeg strikket litt og lest litt i boka mi også, og kanskje får jeg kaffe på senga i morgen hvis jeg hinter litt om at det hadde vært fint?

Hva med dere, er det vår der dere bor? Og har dere det bra? Jeg ser jo at det fortsatt er en del som titter innom her, selv om jeg ikke oppdaterer så ofte. Det synes jeg er veldig koselig, og jeg blir kjempeglad om dere legger igjen et lite pip også. Ha en fin lørdag!


8 kommentarer om “Litt om nå

 1. Så godt det er når våren kommer! Og så fint å høre at det går bedre etter en tøff vinter. Jeg sliter med utmattelse som henger i selv. Det er så viktig å ta de grepene man kan. Selv jobber jeg litt mindre nå, og dagene føles så mye bedre nå for tiden enn det de har gjort det siste året.

  Håper du fikk kaffe på senga i dag og har ei flott helg, Ine!

  Liker

 2. Frøydis

  Fine Ine! Vil berre sei at eg framleis kikkar innom og blir like glad kvar gong du skriv. Ha ein herleg vår med gjengen din 🙂

  Liker

 3. Hanna

  Hei!
  Så fint at du har det bedre der du jobber nå. Jeg har selv mistrivdes på jobb, for noen år siden, og det var helt utrolig hvor mye energi det tok, også på fritiden.

  Jeg ville bare si, siden du snakker om ting som er vanskelige på en så fin måte, at din måte å snakke om det å være mamma på var helt utrolig viktig og øyeåpnende for meg, da jeg var hjemme med mitt første barn. Tenk at det var andre som også syntes dagene var lange i blant, som følte at de ikke strakk til, og som hadde babyer som slett ikke ville sove selv. Kort sagt sluttet jeg helt å sammenligne ‘innsiden’ av meg selv med ‘utsiden’ av andre, og tenkte endelig at både jeg og barnet mitt var bra nok. Tusen takk for at du hjalp meg til den innsikten!

  Ha en fortsatt fin dag!

  Liker

 4. Elise Albrektsen

  Hei Ine

  Dette var, som alltid, fin lesing. Jeg er lei for at du har hatt det tungt i vinter, men veldig glad for å høre at du tok grep og gjorde noen valg som gjorde ting bedre for deg selv. Det er så fint å høre når noen man bryr seg om tar vare på seg selv – det er jo så vanskelig innimellom! Jeg er selv litt lettere fortvilet over min “jobbsituasjon” – arbeidsledig på mammaperm. Hva skjer når høsten kommer, liksom? Jeg håper det går et lys opp for meg, og at det jeg skal jobbe med krystaliserer seg snart. Det er motiverende å lese her inne, og jeg vil bare si takk for at du deler litt av din hverdag og dine tanker med oss fortsatt.

  God klem fra Elise

  Liker

 5. Takk fordi du deler sårbarheten din. Ja, det er helt klart tøft når utfordringen kommer, og det er av og til lettest å gå. Her våres det mer og mer, og innimellom kalde dager som i dag. Ha en knallfin kveld.

  Liker

 6. Anette

  Jeg kikker alltid innom for å se om det har kommet noe nytt på bloggen her. Du skriver så fint, også om det som er vanskelig og utfordrende. Det er godt å lese om at du har funnet ut av det, og jeg håper du er på et sted i livet hvor du har det bra.

  Liker

 7. Charlotte

  Jag kikar också alltid inom med mer eller mindre ojämna tillfällen, men gemensamt för varje gång är att min puls går ner några slag.
  Jag tror det är så otroligt mycket vanligare att grubbla över sin vardag än vad som syns utåt – men det är så lätt att jämföra sig med andras små ögonblick som de delar med sig.
  Jag läste någonstans att hjärnan jämför sitt allra sämsta och fulaste, med andras allra bästa och vackraste. Det brukar jag tänka på när självkänslan hugger till och jag ser den vintertrötta, glåmiga Charlotte i spegeln.
  Här har de japanska körsbärsträden precis blommat över, maj känns fantastiskt!

  Liker

 8. Miriam

  Hei! Jeg tenkte å kommentere da jeg leste dette, men fikk aldri gjort det. Jeg syns det er veldig modig at du deler, selv om jeg skjønner behovet for å være mer privat ettersom man blir eldre. Veldig fint å høre at du trives så godt i ny jobb. 🙂 Jeg sa selv opp en jobb jeg ikke trivdes i nå nylig, og har foreløpig ikke noe annet å gå til. Det er skummelt! Men jeg har troen på at det ordner seg. I mellomtiden har jeg startet blogg! 😀

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s