En liten tur til Sverige

Sommerferiemorgen. Jeg har fått kaffe på senga av Ståle, og sitter med puter i ryggen og laptop på fanget og skriver. Det ser ut til å bli en grå dag her i Oslo, men været holder nok til en skogstur, i alle fall. Det er deilig med disse rolige morgenene. Til vanlig må jeg jo være ute av døra klokka sju, så jeg nyter å ha tid til å være treg, og ikke stresse med noe. Neste uke reiser vi nordover – Ståle til Bodø for en spillejobb, og jeg til Efjord med barna. Og så møtes vi der etter hvert. Det skal bli fint å komme dit, ha utsikten til fjellene og fjorden, hagen vi kan gå rett ut i og den helt spesielle roen som er der.

Forrige helg var vi en liten tur i Sverige, og jeg tenkte jeg kunne vise dere noen bilder derfra! Vi bestemte helt impulsivt at vi hadde lyst til å ta en liten tur, og jeg fikk tips fra en tidligere kollega om å sjekke ut Strandflickornas Havshotell i Lysekil. De hadde et ledig rom til oss for en natt, så vi bestemte oss for å dra dit. Også pakket vi med telt og reserverte teltplass på en campingplass!

Det tar bare et par timer å kjøre fra Oslo til Lysekil, men fint med en pause underveis uansett. Dette er utsikten fra en fin rasteplass i Tanum.

Orvar plukket blomster, som han alltid gjør. Og vi hadde brødskiver fra kjølebag, og det føltes veldig som da jeg var liten, og det var fint.

Hotellet vårt! Hvis man følger veien rett frem der, er man ved sjøen på et par minutter.

Vi fikk nøkler, og gikk opp trappene til øverste etasje. Alt var fint på dette hotellet.

Rommet vårt! Med skråtak, nydelig tapet, tregulv, gamle møbler og to store senger.

Badet var også fint.

Etter innsjekking og en kaffekopp i hagen til hotellet, gikk vi en tur til sjøen for å bade. Gikk forbi dette huset på veien til stranda. Der kunne man jo godt å ha bodd.

Orvar og jeg badet, selv om det ikke var spesielt varmt. For meg føles det alltid som at sommeren starter for alvor når jeg tar årets første bad.

Etterpå slappet vi av litt på hotellrommet vårt før middag. Jeg hadde med meg Sommarboken av Tove Jansson, men jeg rakk egentlig ikke å lese noe i den. Sånn kan det være på ferie med barn.

Kjolen min for kvelden passet fint inn i interiøret.

Vi hadde bestilt bord i restauranten til hotellet klokka halv seks. Det var så fint der! Og maten var veldig god.

Et glass chablis etter barnas leggetid. Med ullgenser og to pledd.

Og denne utsikten.

Dagen etter spiste vi frokost nede i vinterhagen. Jeg drakk tre kopper kaffe og barna tegnet.

Vi sjekket ut, og tok en tur til Smögen. Der spiste vi lunsj og kikket på fine hus.

Klokka tre sjekket vi inn på campingplassen vår. Den var superkoselig, og lekeplassen var jo paradis for barn. Dessverre var det veldig mye vind (liten kuling!), så det var litt strabasiøst å sette opp telt. Om natta begynte det å regne i tillegg, og selv om teltet holdt regnet ute, fikk jeg ikke sove så mye. Satser på litt bedre vær neste gang vi prøver oss på teltlivet.

Før vi reiste hjem gikk vi en tur for å plukke markblomster til å tørke. Og da vi kjørte hjem etter to dager, føltes det som vi hadde vært borte i en uke.

3 kommentarer om “En liten tur til Sverige

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s