Langsom lørdagsmorgen og oppskrift på scones

I dag fikk jeg starte dagen med kaffekopp, strikketøy og lydbok i senga. Barna startet dagen med å lete etter påskeegg ❤

Så skjedde det noe veldig fint: Orvar fant igjen gifteringen min, som har vært borte i flere måneder. Jeg trodde jeg hadde mistet den for godt, og har til og med vært og sett meg ut en ny. Så gleden var veldig stor over at den ble funnet!

Vi var tomme for både brød og rundstykker, så jeg bestemte meg for å bake scones. Ble inspirert av dette innlegget inne hos Elsa Billgren, og lagde lemon curd også. Scones lager jeg stort sett litt på gefühlen, men oppskriften jeg bruker er omtrent sånn her (dette blir ca åtte scones):

 • 4 dl hvetemel (kanskje litt mer)
 • 2 ss sukker
 • 1 ss bakepulver
 • 1 ts salt
 • 50 g smør
 • 2 dl melk (man kan også bruke kefir eller yoghurt naturell)
 • 1 egg (kan sløyfes)

Ha hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Del smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen med fingrene. Pisk melk og egg lett sammen og tilsett i bollen. Rør raskt sammen til en klissete deig. Justér med litt mer mel hvis nødvendig. Bruk en spiseskje og legg passe store klatter med deig på en stekebrett med bakepapir. Stek på 225° i ca 10-12 minutter. Aller best helt nybakt ✨

Jeg dekket et bord med eggerøre, scones, smør, ost, syltetøy, kremost og lemon curd. Duken har bestemor brodert til meg, og det er så koselig å bruke den.

Håper dere har en fin påskehelg til tross for at denne påsken er ganske annerledes for de fleste. Og tusen takk for alle fine tilbakemeldinger på at jeg er tilbake her på bloggen, det er veldig hyggelig at dere vil lese ❤

13 kommentarer om “Langsom lørdagsmorgen og oppskrift på scones

 1. Ida

  hei Ine! hvilket garn strikker du av ? farge? Jeg skal bestille meg garn til en vest nå, fra sandnesgarn, men klarer ikke helt bestemme meg for farge. Vurderer Taupe…

  Liker

 2. Mari

  Tenk at den kom til rette igjen, så flott❤️
  Det minner meg på at jeg må levere min inn til «krymping», den passer ikke lenger.
  Ha en god førstedag🤗

  Liker

 3. Jorunn

  Det er skikkeleg fint at du er tilbake! Eg les få bloggar, men din gjev meg eit pusterom i kvardagen og påfyll av lett optimisme og kvardagsglede.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s